World Council of Churches

A worldwide fellowship of churches seeking unity, a common witness and Christian service

You are here: Home / Press centre / News in other languages / Greek

Ειδήσεισ στα Ελληνικά

News about the World Council of Churches in Greek

Χριστιανικές οργανώσεις που εκπροσωπούν 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους ζητούν μια πιο συμπονετική μεταναστευτική πολιτική από την ΕΕ

Χριστιανικές οργανώσεις που εκπροσωπούν 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους —περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού— έχουν δημοσιεύσει μια δήλωση σχετικά με την δεινή κατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων στην Ευρώπη, διεκδικώντας μια πιο συμπονετική προσέγγιση.

Οι παγκόσμιοι θρησκευτικοί ηγέτες προτρέπουν να μπει ένα τέλος στην «προβληματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος στην Ευρώπη»

Δεκάδες παγκόσμιες και περιφερειακές θρησκευτικές οργανώσεις δημοσίευσαν μια δήλωση υποστήριξης σχετικά με την κατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων στην Ευρώπη, η οποία ορίζει την αποστολή τους ως Χριστιανών να «καλωσορίσουν τον ξένο» και παροτρύνει τη δημιουργία ενός κόσμου στον οποίο «μαζί βρίσκουμε την ανθρωπιά μας».

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος: «Το καλωσόρισμα ενός ξένου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της χριστιανικής κληρονομίας»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος εκφράζει τους προβληματισμούς από την ορθόδοξη οπτική σχετικά με τη σημερινή κατάσταση των προσφύγων, τόσο στην Ελλάδα όσο και πέραν αυτής, και απαντά πώς οι εκκλησίες μπορούν να βοηθήσουν τόσο στις προσπάθειες ανακούφισης όσο και στη μακροπρόθεσμη ευημερία.

«Ας μεταλαμπαδεύσουμε από καρδιά σε καρδιά το φως της ελπίδας» - Συνέντευξη με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος με την ηλεκτρονική συνέντευξη διατυπώνει την άποψή του, σχετικά με τον τρόπο αντιμετωπίσεως της πανδημίας του COVID-19.

Το ΠΣΕ απαντά σε παραπλανητικά δημοσιεύματα σχετικά με την Ουκρανία

Το ΠΣΕ απαντά σε παραπλανητικά δημοσιεύματα σχετικά με την Ουκρανία: Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών δεν εμπλέκεται και δεν σχολιάζει εσωτερικές συζητήσεις της Ορθόδοξης οικογένειας.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων επισκέπτεται το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών στη Γενεύη

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων του Βολοκολάμσκ, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, επισκέφθηκε το ΠΣΕ στο Οικουμενικό Κέντρο στη Γενεύη στις 5 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ελβετία.

Η προστασία των παιδιών από οποιαδήποτε μορφή βίας αποτελεί βασικό μήνυμα του Χριστιανισμού, κηρύττει ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Μήνυμα για την ανάγκη προστασίας των παιδιών από κάθε μορφή βίας έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ)

Η οικουμενική Γενεύη καλωσορίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ) συμμετέχει στους επετειακούς εορτασμούς για τα 25 χρόνια από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη της Κωνσταντινουπόλεως, τους οποίους διοργανώνει το Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης, από τις 22 έως τις 24 Απριλίου 2017. Ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, θα δώσει δημόσια διάλεξη στην έδρα του ΠΣΕ στις 24 Απριλίου, 12:00 τοπική ώρα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναφερθεί στην εισήγησή του σε ζητήματα που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Κρήτη, όπως επίσης και σε ζητήματα που αφορούν τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις και την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Related Content:  The ecumenical Geneva welcomes the Ecumenical Patriarch

Εργαζόμενοι σε φιλανθρωπικούς Χριστιανικούς οργανισμούς μαρτυρούν τις συνθήκες μετά την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας

Μετά την συμφωνία για τους πρόσφυγες μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, που τέθηκε σε ισχύ στις 20 Μαρτίου 2016, το τοπίο στα ελληνικά νησιά αλλάζει και πάλι. Εκεί όπου οι πρόσφυγες έχουν φτάσει μαζικά κατά τα τελευταία χρόνια, και όπου έχουν εμπλέξει μια ολόκληρη κοινότητα εργαζομένων και εθελοντών που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια –τοπική, εθνική και διεθνή- η κατάσταση τώρα αλλάζει δραματικά.

Related Content:  Faith-based refugee workers – Witnessing conditions after EU-Turkey agreement

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Ο εραστής της επιστήμης που έγινε Απόστολος της Ειρήνης

Γνωστός για την φιλική του διάθεση, την φιλειρηνική του στάση και τις εμπνευσμένες ομιλίες του, τίποτα δεν μοιάζει να είναι αδύνατο για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Έχει παλέψει και έχει αντιμετωπίσει ποικίλες δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένων μιας σοβαρής ασθένειας, αλλά και διώξεων. Του ζητήθηκε να αναλάβει μια νέα θέση σε ηλικία 62 ετών και αφοσιώθηκε σε μια χώρα της οποίας η γλώσσα και ο πολιτισμός του ήταν άγνωστα.

Related Content:  Archbishop Anastasios, the science lover who became an apostle of peace

Ολοκλήρωση των Εργασιών του Συνεδρίου για την Ιεραποστολή, στα βήματα του Αποστόλου Παύλου

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2005, Χριστιανοί από περισσότερες από 100 χώρες, που εκπροσωπούν εκκλησίες απ’ όλες τις ηπείρους και από τις περισσότερες ιστορικές παραδόσεις της Χριστιανοσύνης, ολοκλήρωσαν τις εργασίες του Συνεδρίου τους με θέμα την Παγκόσμια Ιεραποστολή και τον Ευαγγελισμό, σε μια «τελετή αποχαιρετισμού» στο κέντρο της Αθήνας, στο ίδιο σημείο όπου ο Απόστολος Παύλος κήρυξε στους Αθηναίους.