World Council of Churches

A worldwide fellowship of churches seeking unity, a common witness and Christian service

You are here: Home / Press centre / News in other languages / Kyrkornas världsråd ber om förbön för Stockholm

Kyrkornas världsråd ber om förbön för Stockholm

Kyrkornas världsråd  ber om förbön för Stockholm

Photo: Albin Hillert/WCC

07 April 2017

Kyrkornas världsråds (KV) generalsekreterare Olav Fykse Tveit fördömde terrorattacken i Stockholm, Sverige, den 7 april och sörjer förlusten av liv samt ber om förböner för offren, deras familjer och vänner.

En lastbil körde in i en butik i centrala Stockholm och dödade minst tre människor och skadade ett antal andra, rapporterar svenska medier. Händelsen inträffade på Drottninggatan, en av stadens största gågator, strax före 15.00 lokal tid. Svensk polis bekräftar att det  är en terrorattack.

Vittnen berättade i lokala medier att de såg en lastbil köra in ett varuhus och de hade sett människor ligga på marken. Stockholms riksdagshus evakuerades och området  är avspärrat.

”Än en gång har oskyldiga människor, inför en ledig helg, drabbats av en våldsam terrorattack”, säger Tveit. ”Vi måste stå samman, inte bara för att fördöma dessa åtgärder utan att stärka vår strävan efter rättvis fred och inte tillåta extremistvåld för att skilja oss från varandra.”

Tveit ber om förböner och solidaritet med människorna i Sverige. Han sade: ”Sverige är ett land som har tagit så många fredsinitiativ i andra delar av världen, men som nu drabbas av dessa omänskliga handlingar av terror i huvudstaden Stockholm.”

”Vi ber för offren och deras familjer”, sade han, ”och vi söker Guds nåd och kärlek  för att fortsätta vår pilgrimsfärd för rättvisa och fred.”

Medlemskyrkor i Sverige

Filed under: